Lelystadse wethouder Broekema stopt per direct: "Kan het niet invullen zoals ik zou willen"

LELYSTAD • Di 27 februari 2024 | 19:59 • Dinsdag 27 februari 2024 | 19:59

Rinze Broekema stopt per direct als wethouder in Lelystad. Dat heeft hij dinsdagavond bekendgemaakt.

"Ik neem met pijn in mijn hart afscheid als wethouder van deze mooie stad. Uiteindelijk heb ik moeten constateren dat ik het ambt hier niet kan invullen zoals ik dat graag zou willen", zegt hij in een persbericht.

'Kwam als wethouder niet tot mijn recht'
Tijdens de raadsvergadering gaf hij een korte verklaring. "Het is geen beslissing om lichtzinnig te nemen. Het besluit is de uitkomst van een worsteling. Ik krijg veel vertrouwen van de stad, en voel dat ook breed in de raad. Ik heb wel moeten constateren dat ik in mijn functioneren als wethouder niet tot mijn recht kom en het ambt hier niet kan invullen zoals ik denk dat dit goed is."

Direct na zijn verklaring verliet Broekema de raadsvergadering. Burgemeester Mieke Baltus zei dat hij over zijn besluit niet in gesprek met de gemeenteraad wilde gaan.

Broekema (ChristenUnie) was sinds juli 2022 wethouder in Lelystad. Hij had onder meer sport en bewegen en recreatie en toerisme in zijn portefeuille.

Het college van burgemeester en wethouders zegt het besluit van Broekema te respecteren. Volgende week neemt het college een besluit over de portefeuilleverdeling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel