Gratis scootmobielen en een bakfiets in Muziekwijk dankzij straf voor Medipoint

ALMERE • Wo 28 februari 2024 | 19:45 • Woensdag 28 februari 2024 | 19:45

Medipoint Almere krijgt straf van de gemeente na meerdere klachten over het bedrijf dat hulpmiddelen verstrekt, zoals scootmobielen en rolstoelen. In plaats van een geldboete heeft de gemeente besloten dat het bedrijf een maatschappelijke taak moet vervullen. Dat heeft het bedrijf gedaan in de vorm van het plaatsen van deelscootmobielen en een bakfiets bij een zorgcentrum in Almere Stad.

Medipoint kampt al maanden met klachten van hun klanten. In het laatste kwartaal van 2023 waren er 60 klachten, terwijl dit er maximaal 30 mogen zijn.

Zo komen er veel klachten binnen over lange wachttijden aan de telefoon, onkundige werknemers en het lang moeten wachten op onderdelen voor bijvoorbeeld een rolstoel.

Het bedrijf heeft, volgens een brief van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad, wel de intentie de situatie op te lossen. Het college ziet die verbetering ook echt gebeuren. “De telefonie van Medipoint is op niveau en de klachten worden minder.”

Maatschappelijke taak
Toch constateert het college dat het bovengenoemde nog niet op niveau van de contractafspraken is. Daarom legt de gemeente een straf op. Die is vervolgens omgezet in een maatschappelijke taak waarmee Almeerders worden geholpen.

Medipoint is al gestart met het plaatsen van de deelscootmobielen. Die staan sinds 11 januari bij wooncomplex De Rotonde in Muziekwijk. De ouderen daar krijgen een pasje en ze kunnen vervolgens een scootmobiel meenemen.

Ook de bakfiets is sinds midden februari beschikbaar. Deze kan door Almeerders met een kleine hulpvraag worden gebruikt.

De gemeente gaat in maart om tafel met Medipoint om de huidige situatie verder te evalueren.

Dit verhaal is gemaakt door Engeline Keizer. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel