Onrust over voorgenomen sluiting Gezondheidscentrum: 'Ouderen de dupe'

ALMERE • Do 29 februari 2024 | 7:25 • Donderdag 29 februari 2024 | 7:25

In Almere Haven is onrust ontstaan over de voorgenomen sluiting van Gezondheidscentrum Oost aan de Kolkgriend. "We zijn erg geschrokken van de mededeling", schrijft een echtpaar in een bericht aan Omroep Flevoland. Ook in de besloten groep StraatApp Almere Haven van Facebook luchten gebruikers van het gezondheidscentrum hun hart.

Het centrum sluit in de loop van dit jaar de deuren. Een woordvoerder van Zorggroep Almere bevestigt de berichten dat Oost 'binnen afzienbare tijd' dichtgaat omdat het is verouderd en niet meer geschikt is om dienst te doen als een huisartsenpraktijk. Eerder deze maand waren de plannen te lezen bij 1Almere.

Geen vertrouwen in de plannen
Het plan van Zorggroep Almere is om de diensten onder te brengen in Gezondheidscentrum De Haak. Maar buurtbewoners hebben daar weinig vertrouwen in. "Een aantal jaar geleden is er ook al sprake van geweest en zijn patiënten tijdelijk bij GC de Haak ondergebracht. Dat was een totale misgreep", schrijft het paar aan de omroep. Er ging van alles mis: het centrum was slecht bereikbaar en er was een tekort aan artsen.

Vooral voor ouderen is het sluiten van het gezondheidscentrum een probleem want ze moeten dan naar een centrum dat veel verder in Almere Haven ligt. Ouderen in de wijk voelen zich het 'afvalputje van de gemeente' is een reactie op Facebook.

Te weinig artsen
Het gezondheidscentrum moet verhuizen omdat er te weinig artsen zijn. Bij De Haak is ruimte en zijn er voldoende zorgverleners. Het huidige pand aan de Kolkgriend wordt mogelijk gesloopt. Op die plek is een appartementencomplex gepland.

Omwonenden vinden dat geen probleem, maar vinden dat in het nieuwe gebouw wel een gezondheidscentrum terug moet komen. "Neem dit alstublieft in overweging", schrijven ze tot slot. "Want u zult vooral heel wat ouderen enorm duperen. Hou Gezondheidscentrum Oost open."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel