Eise Bos (88) uit Lelystad viert vandaag zijn 22ste verjaardag

LELYSTAD • Do 29 februari 2024 | 18:00 • Donderdag 29 februari 2024 | 18:00

De Lelystadse Eise Bos leeft al 88 jaar, toch vierde hij donderdag zijn 22ste verjaardag. Bos is, net als tienduizend andere Nederlanders, jarig op schrikkeldag.

Ter gelegenheid van zijn verjaardag zit de hele kamer vol met familie en staat er een verjaardagstaart op tafel. "Al mijn eigen kinderen zijn er met hun partner." De hele dag is er al bezoek. "En vanavond gaan we lekker uit eten in Bataviastad."

Speciaal om op 29 februari jarig te zijn vindt de Lelystedeling het tegenwoordig niet meer echt. "Vroeger kreeg je weleens iets extra's, maar dat is er nu niet meer bij." Zo kreeg Bos vroeger weleens een gratis kratje bier of een abonnement bij de spoorwegen.

En op welke dag viert hij dan zijn verjaardag als het geen schrikkeldag is? "Welke het beste uitkomt." Vroeger was dat meestal 1 maart, zegt Bos.

Nog vol energie
De tachtiger woont al zo'n 50 jaar in Lelystad. In 1973 kwam hij naar de stad toe. "Ik werkte toen bij het Ministerie van Landbouw." Uiteindelijk heeft hij daar zo'n veertig jaar gewerkt.

Hoewel Bos dus nu eigenlijk 88 jaar is, voelt zich nog niet zo. "Voor mijn leeftijd voel ik mij nog heel goed." Hij vult zijn dagen nu vooral door vrijwilligerswerk te doen. "Dat doe ik samen met mijn vrouw, onder andere voor de kerk."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel