Politie verbiedt particuliere surveillancedienst Almere Buiten

ALMERE • Do 29 februari 2024 | 18:45 • Donderdag 29 februari 2024 | 18:45

Surveillancebedrijf OSJW dat een aantal weken geleden is begonnen in Almere Buiten moet op last van de politie per direct stoppen. Initiatiefnemer Danny van Krimpen werd daarover donderdag gebeld en er is een brief vanuit de politie onderweg.

OSJW (Ondersteunende Surveillance Jeugd & Wijk) rijdt rond in de buurt ter ondersteuning in de nacht. Er wordt toezicht gehouden op woningen en de auto die gebruikt wordt, is voorzien van een EHBO-kit en defibrillator.

De politie zegt in een toelichting: "OSJW claimt toezicht te houden op de openbare weg. Dit is een politietaak. Het is wettelijk niet toegestaan dat dit door andere instanties wordt uitgevoerd."

In de verklaring gaat de politie ook in op de beveiligingswerkzaamheden. "Dergelijke werkzaamheden zijn onderhevig aan een vergunning en een registratie en die heeft het bedrijf niet. OSJW is per omgaande gesommeerd met voornoemde werkzaamheden te stoppen."

Verschrikkelijk
Danny van Krimpen van OSJW zegt tegen de lokale omroep 1Almere aangedaan te zijn door het besluit van de politie. Hij zegt dat hij de werkzaamheden vooraf met de politie heeft besproken en dat toen alles goed was.

"Ik vind het gewoon verschrikkelijk. Ik heb al mijn geld geïnvesteerd en heb nu al vijftien nachten achter elkaar gewerkt om er voor de inwoners te zijn. Ik heb flyers laten drukken, een bankrekening geopend, de auto laten bestickeren en ze pakken gewoon het brood van je kinderen in één keer af."

Ondersteunende dienst
Danny is het niet eens met de uitspraak van de politie. "Ik ben geen beveiligingsbedrijf, maar een ondersteunende dienst. Dat heb ik kenbaar gemaakt. Het is niks anders dan een buurtwacht of buurtpreventie."

Daar is de politie het dus niet mee eens. Of Danny donderdagavond de straat op gaat is nog maar de vraag. "Ik weet het niet. Het is gewoon verschrikkelijke situatie."

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel