Groen licht voor miniatuurversie van jubilerend dorp Zeewolde

ZEEWOLDE • Za 2 maart 2024 | 9:36 • Zaterdag 2 maart 2024 | 9:36

Madurodam, maar dan in Zeewolde. Kinderen krijgen de kans om mee te bouwen aan een miniatuurversie van het dorp. De gemeenteraad heeft afgelopen week ingestemd met dat idee.

Ter ere van het 40-jarig bestaan wordt het dorp nagebouwd. De enige voorwaarde is dat het fysiek moet zijn, dus geen 3D-ontwerpen of digitale omgeving. De jeugdraad, die bestaat uit kinderen uit Zeewolde, wil het idee zelf uitvoeren in samenwerking met bijvoorbeeld een maquettebouwer of kunstenaar. Maar ook klasgenoten mogen helpen. Het plan is om te bouwen met LEGO.

Wanneer het kunstwerk af is, is het de bedoeling dat het minimaal drie maanden blijft staan zodat iedereen het kan komen bewonderen. De plek staat nog niet vast maar er wordt gedacht aan de bibliotheek, De Meermin, Het Baken of het gemeentehuis.

Wist je dat er een gebouw uit Zeewolde in Madurodam staat?

De lokale politici hebben 3-duizend euro beschikbaar gesteld voor de uitvoering van het plan. In het najaar moet het mini-dorp af zijn. Wanneer er wordt begonnen met bouwen, is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel