Slachtoffer dodelijk ongeluk A27 was 31-jarige Lelystedeling

ALMERE • Za 2 maart 2024 | 10:05 • Zaterdag 2 maart 2024 | 10:05

Het slachtoffer van het dodelijk ongeluk op de A27 bij Almere, is een 31-jarige man uit Lelystad. Dat bevestigt de politie.

Het ongeluk gebeurde vrijdagavond rond 21:30 uur. Een auto en een vrachtwagen waren op elkaar gebotst op de snelweg.

In eerste instantie ging het om materiële schade en was niemand gewond geraakt. Maar toen de vrachtwagen en auto op de vluchtstrook stopten, ging het mis.

De Lelystedeling stapte uit de auto, maar werd toen aangereden door een andere vrachtwagen die voorbijkwam. Hulpdiensten rukten massaal uit, maar hulp mocht niet meer baten. De man overleed.

Politie doet onderzoek
De snelweg tussen knooppunt Almere en afslag Almere Hout was urenlang afgesloten voor onderzoek. De politie heeft nog geen idee hoe beide voertuigen op elkaar hebben kunnen botsen.

De bestuurder van de passerende vrachtwagen is vrijdagavond meegenomen naar het politiebureau voor een verhoor en om een verklaring af te leggen. "En om nazorg te verlenen," zegt de politiewoordvoerder, "want niemand wil dit." Uit onderzoek moet blijken of sprake is van verwijtbaarheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel