Afgedankte bomen krijgen een tweede leven: "Fantastisch om ze hier op te halen"

ZEEWOLDE • Za 2 maart 2024 | 16:07 • Zaterdag 2 maart 2024 | 16:07

Gratis bomen ophalen! Dat kon zaterdag bij Burgerboerderij Oosterwold in Zeewolde. Bijna vijfduizend stuks lagen klaar voor geïnteresseerden.

De bomen komen van verschillende organisaties uit Flevoland zoals gemeenten, de provincie, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. De boompjes stonden op verkeerde plekken. In plaats van ze te vernietigen krijgen ze nu een tweede leven.

"We hebben een flink probleem op het gebied van klimaat en biodiversiteit", zegt Aukje Romkes van Meer Bomen Nu, dat gelieerd is aan milieuorganisatie Urgenda. "Het ding om bijvoorbeeld Co2 op te slaan en de biodiversiteit te herstellen is het planten van bomen. Dus hoe meer groen hoe beter en daarom delen we deze boompjes uit."

"Zeker een goeie actie", vertelt een man die een hele berg jonge boompjes heeft verzameld. "Ik heb een grote tuin en wil daar graag inheemse bomen en planten plaatsen voor de vogels en insecten. Dus fantastisch om ze hier te kunnen halen." Volgend winterseizoen worden er weer gratis bomen uitgedeeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel