New York Pizza waarschijnlijk naar Urk, wel op zondag dicht

URK • Ma 4 maart 2024 | 17:40 • Maandag 4 maart 2024 | 17:40

Fastfoodketen New York Pizza is van plan om een vestiging te openen op Urk. Volgens de pizzaketen hebben ze een pand op het oog en wordt er op dit moment onderhandeld. Als de keten daadwerkelijk neerstrijkt op Urk, zal de zondagsrust gerespecteerd worden en daarom de winkel op zondag dicht blijven.

New York Pizza zegt er alle vertrouwen in te hebben dat een vestiging op Urk succesvol gaat worden. Namens de keten vertelt Petra Smit dat ze zelf op Urk is geweest om met de inwoners in gesprek te gaan. Ze zegt te merken dat de bevolking open staat voor een vestiging van de pizzeria.

Geen grote ketens
Op Urk is op dit moment maar één grote franchise te vinden, namelijk de snackbarketen Kwalitaria, met rond de 140 vestigingen door heel Nederland. New York Pizza heeft rond de 300 vestingen in Nederland.

Zondagsrust
Dat de mogelijke pizzeria niet op zondag open gaat, is bijzonder. Alle andere vestigingen van New York Pizza zijn zeven dagen per week open. "Het liefst voeren we hetzelfde beleid bij al onze ketens uit, maar om Urk tegemoet te komen, maken we een uitzondering", aldus Smit.

Momenteel lopen er ook gesprekken met potentiele kandidaten die als zelfstandige ondernemer de zaak gaat leiden. Volgens Smit zijn er meerdere geïnteresseerden die zich gemeld hebben. Als alles meezit, is de verwachting dat de pizzeria rond de zomer open gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel