Boswachter wil weten welke 'grappenmaker met verf' zijn borden bekladt

BANT • Di 5 maart 2024 | 6:03 • Dinsdag 5 maart 2024 | 6:03

Opeens staat overal dezelfde handtekening gespoten met verf op borden, prullenbakken en zitbankjes. Boswachter Harco Bergman staat voor een raadsel: wie is toch die graffiti-vandaal die zich uitleeft in zijn bos?

De eerste bekladding was een paar maanden geleden. Het meest recente doelwit is een gloednieuw informatiebord over de Burcht van Kuinre. Bergman baalt als een stekker. "Ik word er chagrijnig van. Dit is een mooi paneel dat is neergezet. En dan moet een of andere grappenmaker met verf zijn handtekening hierop zetten. Waarom moet dat nou?"

Reims of Rems?
Vaak worden de cijfers 0527 op een voorwerp gespoten, het netnummer voor de regio Emmeloord. Of het woord Emmeloord zelf, pal naast die mysterieuze handtekening. Bergman: "Het lijkt op Reims of Rems." Op X heeft de boswachter een foto geplaatst van de graffiti met de vraag wie dit zou kunnen zijn.

"Als we hem vinden, zal ik aangifte doen", zegt de boswachter vastbesloten. "Ik ga hem laten opdraaien voor de schade die hij veroorzaakt heeft." Het zou gaan om honderden euro's aan schoonmaakkosten en het mogelijk vervangen van een glazen plaat. Bij elkaar 1500 a 2000 euro schade.

"Het is gemeenschapsgeld dat wij inzetten om mensen te laten recreëren en de natuur te laten beleven", zegt Bergman. "Dat een vandaal dit op deze manier misbruikt, dan wil ik hem wel een keer bij zijn oorlelletje pakken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel