Welke school zamelt de meeste afgedankte elektronische apparaten in?

NOORDOOSTPOLDER • Di 5 maart 2024 | 7:00 • Dinsdag 5 maart 2024 | 7:00

Negen scholen in Lelystad en Noordoostpolder strijden de hele maand tegen elkaar om zoveel mogelijk oude elektronische apparaten in te zamelen. Dat doen ze tijdens de E-waste race. Ook bassischool Windkracht 10 uit Emmeloord draagt een steentje bij.

Op het bureau van meester Joost Visscher liggen allemaal verschillende afgedankte apparaten. Van headsets tot strijkijzers. "Met deze actie willen we kinderen leren dat ze goed moeten zijn voor het milieu en dat duurzaamheid belangrijk is."

Elk ingeleverd apparaat is een punt waard. Aan het einde van de maand wordt de school met de meeste punten beloond, zegt leerling Jurre. "De school die dan het meeste heeft verzameld, gaat een dag naar Nemo Amsterdam."

Bewust van grondstoffen
Maar de bewustwording is het belangrijkste, zegt leraar Visscher. Daarom leert hij de kinderen in de klas ook over welke grondstoffen er precies in de apparaten zitten.

De kinderen reageren positief over de inzameling en de lessen. "Het is heel leuk om te doen. Je gaat ook veel leren over de grondstoffen en wat ermee gebeurd," zegt Feyza. "Je kan maar niet telkens nieuwe apparaten blijven kopen", vindt Jurre. "Die grondstoffen, die in het apparaat zitten, die kunnen ook een keer opraken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel