Urker opgepakt in drugslab in Zeeland, één van de grootste labs die politie heeft gezien

URK • Wo 6 maart 2024 | 15:10 • Woensdag 6 maart 2024 | 15:10

Een 32-jarige Urker is dinsdag opgepakt in een drugslab in het Zeeuwse Burgh-Haamstede. Dat meldt de politie. Ook zijn een 30-jarige man uit Tilburg en een 39-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden.

Rond 15:00 uur viel een arrestatieteam een loods binnen. De drie mannen waren op dat moment in de loods.

In het lab werd amfetamineolie gemaakt, waar dan weer speed van gemaakt wordt. "Het is een flink lab", zegt politiewoordvoerder Birgit Verhoeven tegen Omroep Zeeland. "Hier kun je flink veel produceren. Het hangt natuurlijk af van of er dag en nacht gewerkt werd, maar in dit lab kan 3.000 tot 5.000 kilo speed worden gemaakt."

 "Dit is één van de grootste labs die ik heb gezien"

— Birgit Verhoeven, woordvoerder politie

'Mooie vangst'
De politie kwam het lab op het spoor via een tip. "De collega's van West-Brabant zijn aan het zoeken gegaan, hebben goed recherchewerk verricht en zijn bij dit adres uitgekomen. Een mooie vangst."

Volgens Verhoeven is het gevaar voor de omgeving beperkt gebleven. "Er is altijd gevaar voor de omgeving bij dit soort labs. Er is open vuur, er zijn ketels, chemicaliën. Er gebeurt van alles in zo'n lab en niemand houdt in de gaten of dat veilig gebeurt."

Kans op brand
Daarbij is er kans op brand of dat er te veel koolstofmonoxide vrijkomt. "Maar de huizen hier staan ver uit elkaar, dus écht gevaarlijk zal het voor de buurt niet zijn geweest."

Het lab is woensdag ontmanteld. De politie doet nog verder onderzoek. "Ik ben in bijna zeventig drugslabs geweest in Zeeland en Brabant. Dit is één van de grootste die ik heb gezien", zegt Verhoeven.

Omroep Zeeland
Omroep Zeeland
Omroep Zeeland
Omroep Zeeland

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel