Almeerder dreigt de cel in te moeten voor beschietingen in Rotterdam en Venlo

ALMERE • Do 7 maart 2024 | 18:02 • Donderdag 7 maart 2024 | 18:02

Het Openbaar Ministerie heeft 3 jaar en 4 maanden cel geëist tegen een Almeerder van 21 voor het beschieten van panden in Rotterdam en Venlo. Tien maanden daarvan zijn voorwaardelijk.

In de zaak stonden ook nog drie Amsterdammers van 21 en 22 terecht. Tegen één van hen is 3 jaar cel geëist, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Tegen een ander 364 dagen, wat gelijk staat aan zijn voorarrest en tegen een derde een werkstraf van 180 uur.

Kogelgat in deur
Eind december 2021 kwam er een melding bij de politie binnen dat een schuifdeur van een restaurant in Rotterdam niet meer open kon. Het leek of er een kogelgat in de deur zat. Een dag later werd er bij de politie gemeld dat bij hetzelfde pand een schietpartij had plaatsgevonden. Er zouden vier schoten zijn gehoord en een man zou zijn weggerend.

Na het bekijken van een filmpje in de telefoon van een verdachte kwam het beschieten van een pand in Venlo aan het licht. Op het filmpje was te zien dat op 12 januari 2022 een hand met een grijs met zwarte handschoen een voorwerp vasthield dat op een vuurwapen leek. De trekker werd in totaal 6 keer overgehaald, maar er klonken geen schoten.

Twee dagen later kreeg de politie de melding dat er waarschijnlijk kogelgaten in het horecapand zouden zitten, die trof de politie ook aan.

"Er mag van geluk worden gesproken dat er geen slachtoffers zijn gevallen."

— Openbaar Ministerie

Zeer ernstige bedreigingen
Op basis van telefoongegevens, camerabeelden en getuigenverklaringen waren de verdachten volgens de politie te linken aan de beschietingen op beide locaties.

Volgens de officieren van justitie hebben de verdachten zich schuldig gemaakt aan zeer ernstige bedreigingen door met een vuurwapen op panden te schieten.

"Verdachten zijn zeer lichtzinnig, ondermijnend en puur uit financieel gewin te werk gegaan", zeggen de officieren. "De impact die de beschietingen hebben gehad is groot. Er mag van geluk worden gesproken dat er geen slachtoffers zijn gevallen." Daarom moet er volgens justitie streng worden opgetreden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel