Drie mannen aangehouden die met drones probeerden spullen de gevangenis in te smokkelen

LELYSTAD • Vr 8 maart 2024 | 11:36 • Vrijdag 8 maart 2024 | 11:36

Drie mannen zijn afgelopen dinsdag door de politie gearresteerd vanwege hun betrokkenheid bij het leveren van drugs en telefoons via drones aan verschillende gevangenissen. Een van de betreffende gevangenissen is die in Lelystad, is vrijdag bekendgemaakt door de politie.

De politie kwam de drie op het spoor door informatie over leveringen in België, Luxemburg en Nederland. Vanaf 2021 zou meerdere keren zijn gevlogen bij penitentiaire inrichtingen in Lelystad, Veenhuizen en Zaandam.

Veel van de leveringspogingen waren overigens niet succesvol. Volgens de politie hebben gevangenen in sommige gevallen wel de bestelling vanuit het raam van hun cel kunnen ontvangen.

In 2021 werd er al bekend dat er drugs en telefoons werden onderschept in de gevangenis die werden binnengebracht met drones. De PI heeft toen maatregelen getroffen om smokkel via drones tegen te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel