Brand bedrijfsverzamelgebouw Almere Haven onder controle, geen gewonden

ALMERE • Za 9 maart 2024 | 8:36 • Zaterdag 9 maart 2024 | 8:36

Het vuur dat in de nacht van vrijdag op zaterdag op industrieterrein De Steiger in Almere Haven uitbrak, is onder controle. Rond 6.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De brand brak rond 3.15 uur uit in een gebouw waarin meerdere bedrijfsloodsen zitten, waaronder een pand vol met autobanden. Er raakte niemand gewond.

Het brandweerteam Flevoland rukte met veel eenheden uit om het vuur te bestrijden en kreeg daarbij ondersteuning van collega's uit Gooi- en Vechtstreek.

De brand ontstond in één loods. De brandweer was bang dat het vuur zou overslaan op een deel van het gebouw waarin de autobanden lagen opgeslagen. Als die loods was afgebrand, was het probleem volgens de hulpverleners veel groter geweest voor de omgeving.

Het vuur sloeg wel over op het dak van de loods, maar spreidde niet verder uit. Bij het pand direct naast het getroffen gebouw werd een bedrijfsbusje door de hitte onherstelbaar beschadigd. Hoeveel bedrijven precies zijn getroffen en hoe groot de schade exact is, is onduidelijk. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel