Een eigen theater in huis: Wijbrand Boon doet het!

CREIL • Zo 10 maart 2024 | 20:00 • Zondag 10 maart 2024 | 20:00

Creil heeft een eigen theater. 'Theater op Zolder' is een soort grote huiskamer van Wijbrand Boon. Het is niet groot, maar daardoor juist knus. Boon is zo idolaat van theater dat hij er zelf één heeft gemaakt in zijn boerderij, voor kleine voorstellingen.

"Er zijn voorstellingen die juist tot hun recht komen in een kleine ruimte. Denk aan een acteur met een persoonlijk verhaal of muzikanten met hele intieme muziek. Er was nog niets op dat gebied in de Noordoostpolder, maar nu dus wel", vertelt de trotse Boon.

Wijbrand Boon

Om het betaalbaar te houden heeft Boon het huiskamertheater zelf gebouwd op de zolder van de voormalige schuur in zijn boerderij. Er is plek voor ongeveer 30 mensen. Hij heeft alles zelf afgetimmerd en ook een trap gebouwd. Lampen heeft hij gekregen van een theater die ze weg deed. Hij is er 4 jaar mee bezig geweest. "Het is nu een paar maanden klaar. Er zijn al een paar voorstellingen geweest. Vanavond is er een stuk van het Friese gezelschap Tryater met 1 acteur en 1 trompettist."

Van grote stad naar kleine dorp
Boon woont inmiddels 8 jaar in Creil. Samen met zijn vrouw komt hij uit Rotterdam. Na het pensioen wilde het stel 'iets anders'. "We hebben een boerderij gekocht en helemaal opgeknapt. Het is hier heel erg fijn. Buren zijn echt buren waar je iets aan hebt en mensen op straat zijn vriendelijk, je wordt begroet", aldus Boon.

Optredens smaken naar meer
"Ik wil het liefst heel vaak voorstellingen in mijn theater laten zien maar ik heb geen budget voor een echte programmering. Ik krijg ook geen subsidie. Er staan binnenkort nog wel wat leuke dingen op het programma. Volgende maand is er een optreden van Diana Roos, niet te verwarren met Diana Ross", grapt Boon.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel