Formule 1-racen bij Stichting Opkikker: "Een jongensdroom die uitkomt!"

ZEEWOLDE • Za 16 maart 2024 | 16:57 • Zaterdag 16 maart 2024 | 16:57

Stichting Opkikker heeft een nieuwe ruimte in gebruik genomen. In de 'Formule 1 experience' kunnen sinds vrijdag ook kinderen met een beperking racen in een aangepaste F1-simulator.

Midden op vakantiepark De Eemhof in Zeewolde heeft Stichting Opkikker twee gebouwtjes met themaruimtes: Opkikkerland. Daar vinden één of twee keer per maand de Opkikkerdagen plaats. Gezinnen met een langdurig ziek kind krijgen daar een leuke dag aangeboden, een dag zonder zorgen over ziekte en gezondheid.

Aangepaste simulator
"Om ook wat oudere kinderen en hun ouders een mooie belevenis te kunnen bieden, hebben we met hulp van veel relaties deze Formule 1-simulator kunnen bouwen", legt Ruud Sliphorst uit. De directeur van Stichting Opkikker is blij met het resultaat. "Hij is helemaal aangepast. Er zit een deur in waardoor het in- en uitstappen ook voor kinderen met een beperking een stuk makkelijker is. Zo kunnen ze toch de ervaring van het racen beleven."


Dat de simulator inderdaad een realistische belevenis geeft, werd bevestigd door Floris Wijers. Hij is de beste SIM-racer van Nederland en versloeg in een simulator zelfs Max Verstappen. "Deze sim ziet er uit als een Formule 1-auto en beweegt ook als een Formule 1-auto. Het is net niet één-op-één, maar het komt wel heel dicht in de buurt."

Formule 1-commentator
Wijers reed tijdens de opening het eerste rondje, waarbij Melroy Heemskerk commentaar gaf. In het dagelijks leven doet Heemskerk dat voor Viaplay bij de echte Formule 1-races, nu dus op 'Circuit De Eemhof'. "Wel bijzonder dat er hier nu zo'n prachtige simulator staat. De eerste kinderen hebben er al in gezeten, en die zaten allemaal met een 'big smile' achter het stuur."

"Supergaaf", vond Ramon, één van de ambassadeurs van Stichting Opkikker. Ondanks zijn beperking kon hij snelle rondjes rijden in de simulator. "Een jongensdroom die uitkomt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel