Mede-oprichter Theatergezelschap Vis à Vis Marianne Seine (63) overleden

ALMERE • Ma 18 maart 2024 | 9:45 • Maandag 18 maart 2024 | 9:45

Mede-oprichter van Theatergezelschap Vis à Vis Marianne Seine is in de ochtend van 12 maart onverwacht in haar slaap overleden. Dat maakt het theatergezelschap bekend in een persbericht. Ze is 63 jaar geworden.

Samen met Arjen Anker (1959-2016), Marinus Vroom, Stef Avezaat en Dorien Folkers richtte Seine in 1990 Vis à Vis op. Meer dan dertig jaar heeft ze 'energiek' meegewerkt aan talloze spectaculaire voorstellingen en heeft ze een belangrijke rol gespeeld bij de groei van het gezelschap.

Warme en verrassende plek
Aan de eerste voorstelling Topolino in 1990 werkte ze nog met 13 mensen. Bij haar laatste voorstelling POPPY, waar ze de regie in handen had, bedankte ze vorig jaar 241 medewerkers. Mede door het werk van Seine groeide Vis à Vis uit tot een volgens de organisatie 'warme en verrassende plek waar iedereen welkom is'.

Seine hield zich niet alleen bezig met de voorstellingen. Zo heeft ze in de afgelopen maanden gewerkt aan een beleidsplan voor 2025 tot 2028. Daarin werkte ze volgens Vis à Vis op de voor haar kenmerkende manier: altijd geïnteresseerd in andere makers en spelers, op zoek naar nieuwe verbindingen en avonturen om het unieke theatergenre van fysiek spektakeltheater te blijven ontwikkelen.

Zoals Marianne deed
Dit jaar zou Seine opnieuw de rol van bejaarde Ida vertolken in een verneming van de musical SILO 8. Daarvoor waren de voorbereidingen al in volle gang.

Het theatergezelschap laat weten nu stil te staan bij het 'onwerkelijke verlies', maar zetten daarna de schouders er weer onder 'zoals Marianne ook altijd deed'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel