Sushi-restaurant waar explosie plaatsvond moet tijdelijk de deuren sluiten

ALMERE • Di 19 maart 2024 | 21:37 • Dinsdag 19 maart 2024 | 21:37

Een sushi-restaurant in Almere Stad moet tijdelijk de deuren sluiten vanwege een explosie afgelopen weekeinde. Dat heeft burgemeester Hein van der Loo besloten. De horecazaak aan de Cinemadreef moet twee weken dicht blijven zodat de veiligheid in de omgeving terug kan keren, aldus de burgemeester.

De explosie was vrijdagavond rond 22.50 uur. Niemand raakte gewond maar er was veel schade. Zo sneuvelden ramen en raakte de gevel ontzet.

"Explosies hebben grote impact op de direct betrokkenen en de omgeving", stelt Van der Loo. "De veiligheid staat voor mij altijd voorop. Daarom moet ik soms ingrijpende maatregelen nemen om de openbare orde te herstellen na een explosie", schrijft hij in het besluit.

Omwonenden zijn per brief over de tijdelijke sluiting van het restaurant geïnformeerd. De politie en het OM doen nog onderzoek naar de toedracht van de ontploffing.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel