Mailadressen van 800 patiënten Flevoziekenhuis op straat door datalek

ALMERE • Vr 22 maart 2024 | 10:51 • Vrijdag 22 maart 2024 | 10:51

De mailadressen van ruim 800 patiënten van het Flevoziekenhuis zijn mogelijk op straat komen te liggen door een datalek. Het gaat volgens het Almeerse ziekenhuis om patiënten van de afdeling maag-, darm- en leverziekten.

Het Almeerse ziekenhuis stuurde donderdag rond 16:30 uur een e-mail met informatie over het gebruik van een nieuwe app naar een aantal patiënten.

Normaal gesproken worden e-mailadressen in de BCC-functie gezet, waardoor ze niet zichtbaar zijn voor anderen. Maar dat ging deze keer mis. De ontvangers konden in de mail zien naar wie deze allemaal gestuurd is.

Melding gedaan
Op de website schrijft het ziekenhuis dat ze het datalek ten zeerste betreurt en dat er onderzoek gedaan wordt naar hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Ook worden er maatregelen genomen om te zorgen dat het niet nog een keer gebeurt en wordt de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte gebracht. Het ziekenhuis adviseert patiënten die vragen hebben over het datalek om contact op te nemen met de Functionaris Gegevensbescherming van het ziekenhuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel