Controle op bedrijventerrein: illegale bewoning, hennepspullen en slechte brandveiligheid

ALMERE • Za 23 maart 2024 | 10:32 • Zaterdag 23 maart 2024 | 10:32

Tijdens een controle op het bedrijventerrein Veluwsekant in Almere zijn verschillende overtredingen aan het licht gekomen. Er zijn onder meer spullen gevonden die gebruikt worden bij de teelt van hennepplanten, er blijkt in de panden illegaal gewoond te worden en zestien gebouwen voldeden niet aan de brandveiligheidseisen. De controle werd afgelopen donderdag gedaan.

In twee panden is het stroomnetwerk afgesloten vanwege gevaarlijke stroomaansluitingen en diefstal. In twee andere gebouwen zijn milieuovertredingen geconstateerd, en er werd water gebruikt zonder dat daarvoor werd betaald. Ook werd er in twee panden gebouwd zonder omgevingsvergunning.

De gemeente Almere voerde de controle samen met de politie, Belastingdienst, Omgevingsdienst, Liander en het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC) uit. In totaal zijn 37 panden en één bedrijfsverzamelgebouw bezocht.

Niet tolereren
Bij de 16 gebouwen die niet voldeden aan de brandveiligheidseisen, was er sprake van geblokkeerde nooduitgangen, niet-gekeurde blusapparaten en stalen constructies.

“Voor verkeerde handel moet je niet in Almere zijn. Het is ronduit onacceptabel dat legale bedrijven en diensten door criminele organisaties kunnen worden gebruikt voor illegaal gewin. Met deze controles laten we zien dat we dat niet tolereren”, zegt burgemeester Hein van der Loo.

Per overtreding worden passende maatregelen genomen, zegt de gemeente.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel