Duikers ruimen de bodem van de haven op

ALMERE • Za 23 maart 2024 | 16:12 • Zaterdag 23 maart 2024 | 16:12

Wie zaterdag langs de Haven van Almere Haven liep zag een ongewoon beeld. Er lagen namelijk verschillende duikers in het water. Niet om een drenkeling te redden, maar om rotzooi op te ruimen die op de bodem terecht is gekomen. Leden van duikvereniging Narwal deden dat in het kader van de Landelijke Opschoondag.

"Wij vinden dit belangrijk, omdat wij als duikvereniging het milieu hoog in het vaandel hebben staan", vertelt Hans van Os van de duikvereniging. "We maken gebruik van het water en willen er ook zorg voor dragen."

Na twee uur duiken hadden de leden van Narwal al een hele verzameling troep boven water gehaald. Zo werd er een autoband, computerscherm en verschillende bezems gevonden. Ook kwamen er zakken vol blikjes, flessen en ander klein plastic spul naar boven.

Duiker Ron de Jonge deed ook mee aan de schoonmaakactie en vond onder andere een tuinstoel op de bodem van de haven.

"Er ligt van alles. Het zijn hier vooral spullen die waarschijnlijk overboord zijn gevallen. Dat is waarschijnlijk dus niet met opzet gebeurd. Het is hier 2,5 meter diep, dus dat kunnen mensen dan niet zo makkelijk meer boven water halen", vertellen de duikers. De Jonge vindt het wel even wennen om te duiken in een haven "maar het is heel leuk om te doen".

In heel Nederland deden zaterdag 33.000 mensen mee de schoonmaakactie. In Flevoland waren er meer dan vierhonderd locaties.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel