Maeve (11) organiseert demonstratie tegen komst McDonald's in Oosterwold

ALMERE • Za 23 maart 2024 | 17:30 • Zaterdag 23 maart 2024 | 17:30

De 11-jarige Maeve uit de Almeerse wijk Oosterwold is niet zo gek op McDonald's als je misschien zou verwachten van een kind. Ze organiseerde zaterdagmiddag een demonstratie tegen de mogelijke komst van een filiaal in haar wijk.

Maeve vindt dat een fastfoodrestaurant niet past in een wijk als Oosterwold. "Er komt ook heel snel veel afval in de natuur omdat we geen prullenbakken hebben. Mensen die net terugkomen van de McDonald's gaan niet zomaar het afval in hun zak houden ofzo", legt ze uit. Daarnaast is ze van mening dat het voedsel van de fastfoodketen te ongezond is.

Andere buurtbewoners zijn blij dat Maeve actie onderneemt. "Ik vind het heel goed dat mensen in verzet komen tegen iets wat hen opgedrongen wordt en wat ook niet in de lijn ligt met het wonen hier", vertelt een van de andere demonstranten.

Meer verzet
Het is niet de eerste keer dat er actie wordt ondernomen door tegenstanders uit de wijk. Vorig jaar mei startten meerdere bewoners al een petitie. In juli zette de bewoners een inzamelingsactie op om een advocaat te bekostigen die hen kon bijstaan in het verzet tegen de komt van de McDonald's.

De juridische strijd is in januari al begonnen. Toen verleende de gemeente Almere een omgevingsvergunning voor een fastfoodrestaurant. Vanaf dat moment konden omwonenden die het daar niet mee eens zijn een bezwaarprocedure starten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel