Wildcamera ingezet om afvaldumpingen te filmen; politie noemt het een succes

ALMERE • Zo 24 maart 2024 | 16:31 • Zondag 24 maart 2024 | 16:31

De politie heeft tijdens een milieuactie in Almere dertien boetes uitgedeeld aan mensen die daar afval hebben gedumpt. De verdachten werden betrapt omdat er een wildcamera gericht stond op de parkeerplaats bij natuurgebied Pampushout, waar vaak afval wordt gedumpt.

Dat schrijft Politie Basisteam West Poort op Instagram. In samenwerking met de Officier van Justitie Milieu en de Omgevingsdienst mocht de milieuagent de wildcamera plaatsen op de Fischerplaats. Dat is bijzonder, want afvaldumpingen zijn nog nooit eerder op deze manier gehandhaafd in de stad.

Zestien dumpingen
De camera mocht er tussen september en oktober zes weken blijven hangen en legde in die tijd zestien overtredingen vast. De meest gedumpte troep was huishoudelijk afval en grof afval. Zo vond de politie onder meer een stoel en een koelkast.

Als een overtreding gefilmd wordt, bekijkt een politiemedewerker, een beveiliger of een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) de camerabeelden. Maar alleen de politie beslist wat er vervolgens gebeurt. Meestal gaan agenten direct naar de locatie om de dumpers in de kladden te grijpen.

De politie schrijft dat de actie een succes was en dat er in de toekomst vaker een wildcamera zal worden ingezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel