De 15-jarige Tomas jaagt op elk nieuwtje in Dronten

DRONTEN • Zo 24 maart 2024 | 17:33 • Zondag 24 maart 2024 | 17:33

Hij is vijftien jaar en gaat kriskras door Dronten om elk graantje nieuws mee te pikken: De DronterReporter Tomas Manschot.

Op het kantoor van het communicatiebedrijf van zijn ouders heeft Tomas een werkplek ingericht. Vanuit daar tikt hij elke dag nieuwsartikelen voor zijn website en monteert hij de video's die hij heeft opgenomen. Dat doet de tiener nu al zo'n twee jaar.

In die jaren heeft hij al verslag gedaan van heel veel dingen, zegt Tomas. "Ik heb bijvoorbeeld al ministers geïnterviewd. En ook een paar weken geleden 'de Augurkenkoning' Oos Kesbeke van de televisie."

Stripfiguur Kuifje, in de verhalen een reporter, inspireerde Tomas om te beginnen. "Ik ben daar al van kleins af aan fan van." Daarna begon de tiener met filmpjes maken. Eerst van games, daarna nieuwsitems.

Wat hulp van ouders
Zijn vader is apetrots op hem. Een paar jaar geleden kwam Tomas met het plan om zijn eigen nieuwswebsite te beginnen, zegt vader Henk Manschot. "Hij kwam met een A4'tje met daarop zijn plan. Daar konden wij wel wat mee, dus we hielpen hem met opstarten."

Ook nu helpen zijn ouders nog regelmatig een handje mee. Zo brengt zijn vader Tomas geregeld overal naartoe en helpt hij zijn zoon ook met filmen.

Hele avond op pad
Dit weekend stond er ook een verslagklus op de agenda: De Dorpskwis van Dronten. Tomas ging langs bij zes locaties waar de quiz werd gespeeld, maakte daar beelden en hield interviews.

Voor veel Drontenaren is Tomas een begrip geworden. Ze vinden het dan ook leuk dat hij verslag doet van alles wat er in Dronten gebeurt. "Hij doet het heel erg goed. Leuk dat we zo'n fanatieke jongen hebben in Dronten die zoveel probeert te verslaan," zegt één van de quizdeelnemers.

En of de 15-jarige Tomas zijn redactie in Dronten in gaat ruilen voor de redactie van Omroep Flevoland? "Dat weet ik nog niet. Ik wil eerst dit verder uitbouwen."

Omroep Flevoland liep een avond mee met Tomas tijdens de Dorpskwis:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel