Trouwring duikt via Brabantse kunstmestfabriek weer op in Swifterbant

SWIFTERBANT • Zo 24 maart 2024 | 18:48 • Zondag 24 maart 2024 | 18:48

Op miraculeuze wijze heeft Luuk Hagting zijn trouwring weer om zijn vinger. De Swifterbantenaar was zijn sieraad zo'n drie maanden kwijt. Hij verloor de gouden ring tijdens zijn werk in een Brabantse kunstmestfabriek. Via die kunstmest kwam het sieraad opmerkelijk genoeg weer terecht in Swifterbant.

Hagting werkt voor Agrifirm, een bedrijf met vestigingen door het hele land. Hij moest in een fabriek in Breda zijn. "Ik had met mijn handen in de kunstmest gezeten, dat was vies en ik schudde mijn handen af. Toen ontdekte ik dat ik mijn trouwring niet meer om mijn vinger had", zegt hij.

Volgens de Swifterbantenaar moet zijn sieraad toen in de enorme bult kunstmest zijn gevallen."Er lag een berg van 900.000.000 kilo kunstmest en die is vervolgens in bigbags door het hele land verspreid."

De bezorgde kunstmest

Ring was bijna in waterput beland
Plaatsgenoot en agrariër Jan de Vries zag zaterdagochtend plots 'een koperen ring' op zijn erf aan de Elandweg liggen. De boer vermoedt dat het sieraad was blijven hangen in de machine toen hij anderhalve week geleden meerdere zakken kunstmest had uitgestrooid over zijn land.

De Vries zegt dat Hagting van geluk mag spreken dat het sieraad er nog is. "De ring lag vlakbij een waterput en hij was verstrooid geweest als-ie in het verkeerde gat van de machine zou hebben gezeten." De agrariër vermoedt dat de ring na het afspuiten van de machine op het erf terecht is gekomen.

De ringen van Hagting en zijn echtgenote

'Vondst is stomtoevallig'
Een ring verliezen in Breda en tientallen kilometers verderop terugvinden in notabene de woonplaats van de eigenaar. Het is opmerkelijk en dat vinden De Vries en Hagting ook. Zij wonen vier kilometer uit elkaar, maar kenden elkaar tot dit weekend niet. Ook is Hagting nooit op het erf van De Vries geweest. "Heel bijzonder dat de trouwring, hier in Swifterbant, wordt teruggevonden!"

Een gezamenlijke connectie is er wel: de buurvrouw van de agrariër. Zij zag de oproep die De Vries op Facebook deed om de rechtmatige eigenaar van de trouwring op te sporen. Zo kon Hagting zijn sieraad zaterdagavond ophalen bij zijn plaatsgenoot.

De eigenaar van de gouden ring had de hoop al verloren, maar zegt dolblij te zijn. Nu zijn trouwring weer terecht is, zijn de initialen van beide echtelieden weer compleet. De ringen samen maken namelijk een L, van Luuk, en een M, van echtgenote Marcia.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel