Stichting AAP overladen met dekens voor chimpansees: "enorm blij mee"

ALMERE • Ma 25 maart 2024 | 19:40 • Maandag 25 maart 2024 | 19:40

Stichting AAP is na een oproep overladen met dekens voor de chimpansees. Dat zegt een woordvoerder van de Almeerse stichting, die exotische dieren in nood opvangt. De stichting heeft door de donaties meerdere pallets vol verzameld.

De dekens worden gebruikt voor de chimpansees in de opvang. De apen maken er nesten van. Ook worden ze gebruikt om onder te slapen. De apen lopen daarnaast regelmatig buiten met de dekens omdat het nog koud kan zijn in het vroege voorjaar.

De stichting hoopte dat mensen nog dekens over hadden. Na de oproep werden er zoveel gedoneerd, dat de voorraad nu weer ruim op orde is en er zelfs meer dan genoeg dekens zijn. Nog steeds komen er nieuwe donaties binnen.

Dieren genieten ervan
"Zowel met de particuliere donaties als die van bedrijven zoals de verhuizers zijn we enorm blij!", zegt de woordvoerder. "En de chimpansees natuurlijk ook!"

De stichting verwacht dat ze met de hoeveelheid dekens weer een jaar voort kunnen. De eerste lading is inmiddels in gebruik genomen. "Je ziet de chimpansees nu ook lekker genieten in het prille voorjaarszonnetje onder de dekens."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel