Kinderen op pad met bosjes bloemen: 'Leren omzien naar een ander'

EMMELOORD • Wo 27 maart 2024 | 17:20 • Woensdag 27 maart 2024 | 17:20

Het is al jaren een traditie. Kinderen die net voor Pasen bloemen langsbrengen bij ouderen, zieken en alleenstaanden in Emmeloord. Dat gebeurt door leerlingen van basisscholen De Koperwiek en De Carroussel.

"Het is om de kinderen aan te leren om te zien naar een ander", vertelt directeur Dick Bakker van De Koperwiek. "Rond de 125 boeketten hebben we dit jaar gemaakt." De gangen van zijn school staan vol met fleurige boeketten.

Boeketten maken
De bloemen zijn woensdag door de kinderen mee naar school genomen. Een aantal betrokken ouders was 's ochtend vroeg aanwezig om er boeketten van te maken. Eén van hen is Jheneffer van der Horst.

De moeder van een 9-jarige tweeling heeft zelf in een bloemenwinkel gewerkt en helpt nu al voor het derde jaar op rij bij de bloemengroet: "Ik vind het een heel mooi gebaar en een mooie traditie."

Traditie
Ook moeder Maaike de Munnik doet mee: "Het is een traditie. We doen het elk jaar rond deze tijd. Het is een soort hart onder de riem steken."

Nadat de ouders de boeketten hebben klaargemaakt, zijn de leerlingen in groepjes op pad gegaan om ze naar de ontvangers te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel