Urker buitendienst verhuist over vier jaar naar nieuwe gemeentewerf

URK • Vr 29 maart 2024 | 11:21 • Vrijdag 29 maart 2024 | 11:21

De buitendienst van de gemeente Urk moet over een jaar of vier verhuisd zijn naar een nieuwe locatie. Dat heeft het college van B en W besloten. De zogenoemde gemeentewerf moet verplaatst worden naar een beter bereikbare plek in het dorp.

De medewerkers hebben nu nog hun basis aan de noordkant van Urk, aan de rand van het Urkerbos. Het complex aan het Noorderzand is verouderd, er is de afgelopen jaren alleen het meest noodzakelijke onderhoud gedaan.

Lekkages
Het pand heeft te maken gehad met lekkages en voldoet eigenlijk niet meer aan de arbo-eisen. Een extra investering van twee ton was daarom twee jaar geleden hard nodig om de buitendienst nog een aantal jaar langer aan de Noorderzand te laten werken.

De verhuizing heeft een aantal jaar op een laag pitje gestaan, omdat de ambtelijke capaciteit vooral naar de ontwikkeling van de Zeeheldenwijk is gegaan. Volgens Nieuwsblad Het Urkerland is een kavel aan de Domineesweg in beeld als mogelijke plek voor de nieuwe gemeentewerf.

Woningbouw
Het college en de gemeenteraad van Urk willen dat de locatie bij het Urkerbos in de toekomst gebruikt gaat worden voor woningbouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel