Zes leuke uitjes met de kinderen dit paasweekend

FLEVOLAND • Za 30 maart 2024 | 9:30 • Zaterdag 30 maart 2024 | 9:30

Pasen staat voor de deur. Wat kun je op zondag en maandag allemaal doen in de provincie? We hebben zes leuke activiteiten op een rijtje gezet.

1. Paasei Golf
Op eerste en tweede paasdag organiseert Outdoorpark SEC Almere een speciaal paasevenement. Kinderen kunnen daar op een avontuurlijke schatzoektocht, een potje Paasei Golf spelen. Ook is er een paasmarkt.

Bij het Paasei Golf is er een parcours uitgezet met verschillende opdrachten. Onderweg kunnen kinderen bijvoorbeeld zoeken naar paaseieren.

Zondag 31 maart en maandag 1 april (10.00 uur tot 16.00 uur) van €5,50 tot €13,00

2. Boogschieten en broodjes bakken
In het Kuinderbos bij Bant is ook dit jaar weer de jaarlijkse Buitendag Noordoostpolder. In het bos worden verschillende activiteiten georganiseerd voor het hele gezin.

Zo kunnen bezoekers boogschieten, bijlwerpen en hout zagen. Ook is er een demo met politiehonden en kun je broodjes bakken boven een kampvuur.

Maandag 1 april (10.00 uur tot 16.00 uur) kinderen €2 en volwassenen €5

Buitendag NOP

3. Paashaas in Almere
In bos het Almeerderhout is op zondag een paasactiviteit. De paashaas is langs geweest op het veld naast het buitencentrum. Bezoekers kunnen allerlei opdrachten en activiteiten doen en eventueel een prijsje winnen.

Zondag 31 maart (10.30 tot 15.30 uur) voor volwassenen €6

4. Oud-Hollandse spelletjes op het strand
Op het Almeerderstrand kun je maandag terecht voor Oudhollandse paasspelletjes. Zoals paaseieren vangen, ringen werpen over de oren van de paashaas en sjoelen.

Maandag 1 april (12.00 tot 16.00 uur) toegang gratis

5. Paasspeurtocht in Natuurpark
In het Lelystadse Natuurpark kunnen bezoekers een paasspeurtocht doen. Dat maakt de wandeling in het park net iets leuker voor kinderen.

Het papiertje voor de speurtocht is verkrijgbaar in het bezoekerscentrum.

Zondag 31 maart en maandag 1 april (10.00 tot 17.00 uur) €1

6. Gouden ei in Dronten
In Dronten worden er allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd in het Kabouterbos. Dat is voor gasten die ook komen ontbijten of eten.

Kinderen kunnen paaseieren zoeken en bij de vondst van een gouden ei krijgen ze een extra verrassing. Ook kunnen ze geschminkt worden door een kaboutervrouwtje en is er een paashaas.

Zondag 31 maart en maandag 1 april.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel