Ondanks druilerig weer weten kampeerders in paasweekend Flevoland te vinden

BIDDINGHUIZEN • Za 30 maart 2024 | 18:43 • Zaterdag 30 maart 2024 | 18:43

Kampeerpark Molecaten in Biddinghuizen zit vol en ook Minicamping Koelioere even verderop heeft al gasten op terrein. Bij het officieuze begin van het kampeerseizoen dit paasweekend laten bezoekers zich door het druilerige weer niet tegenhouden om de Flevolandse kampeerplaatsen te bezoeken.

"We zitten honderd procent vol", zegt parkdirecteur Astrid Eilert van Molecaten Park Flevostrand. "Er zijn veel Duitse toeristen en ook Nederlandse bezoekers." In veel delen van Duitsland wordt vakantie gevierd.

Op de net officieel geopende Minicamping Koelioere in Biddinghuizen is eigenaar John Ostermeier licht verrast door de aanloop. "We hadden eigenlijk nog niet op gasten gerekend. We zijn nog druk met het maken van een groot douchegebouw." Vanaf 16 maart mocht Ostermeier zijn minicamping officieel openen. "Toen hadden we meteen al de eerste drie, vier gasten. En toen dachten wij: hoezo komen jullie nu al!? Maar we zijn blij verrast."

Bevalt goed
De weersvoorspelling voor Pasen ziet er niet rooskleurig uit. Het belooft een regenachtig weekend te worden. De campinggasten in kampeerpark Molecaten laten hun vakantieplezier er niet door verpesten. "We komen hier dit jaar voor de zesde keer", zegt een kampeerder. "Het bevalt hier goed." Een ander zegt dat het hier genieten is. "Ik ben een zonaanbidster maar desondanks is het hier genieten het hele seizoen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel