Emmaüsparochie in onzekerheid na vertrek pastoor

EMMELOORD • Ma 1 april 2024 | 10:00 • Maandag 1 april 2024 | 10:00

De Emmaüsparochie in Noordoostpolder zit na het vertrek van pastoor Victor Maagd zonder opvolger. Dat zorgt voor onrust binnen, maar ook buiten de Emmaüsparochie. Er is een groot tekort aan priesters. Pastoor Victor Maagd voelde zich als jonge jongen door God geroepen, maar het aantal Nederlandse jongens dat dit zo ervaart, is klein.

Parochieleden in Tollebeek maken zich zorgen over de toekomst van hun Sint Hubertuskerk. In het dorp wonen veel Urkers die protestants zijn. De meeste Urkers zijn nog steeds trouwe kerkgangers. Zij hebben interesse om het gebouw van de katholieken te kopen, blijkt uit de documentaire: “Het vertrek van Pastoor Maagd”.

De afgelopen 11 jaar sloot pastoor Maagd de deuren van drie katholieke kerkgebouwen in de Noordoostpolder. De katholieken van Luttelgeest, Marknesse en Rutten kunnen nog wel op zondag terecht in de Sint Michaëlskerk in Emmeloord.

Pastoor Maagd heeft moeite met zijn vertrek, met name omdat er geen opvolger voor hem is. Hij werkt nu in de Sint Jozefkathedraal in Groningen als plebaan, dat is een pastoor van een kathedraal.

De hele documentaire over de roeping van Maagd en het vertrek uit de Noordoostpolder is hier online te zien en de hele dag op TV op Tweede Paasdag bij Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel