Zorgen om veiligheid Lenny Kuhr in Dronten na incident in Waalwijk

DRONTEN • Di 2 april 2024 | 18:00 • Dinsdag 2 april 2024 | 18:00

Theater De Meerpaal in Dronten heeft nog geen concrete veiligheidsmaatregelen genomen voor het aankomende concert van zangeres Lenny Kuhr. Twee weken geleden werd een concert van haar verstoord door pro-Palestijnse activisten. Het concert in Dronten staat gepland op 21 april.

Bij het eerdere concert van songfestivalwinnares Lenny Kuhr in Theater De Leest in Waalwijk werd zij geconfronteerd met een groep activisten die haar genocide verwijten. De kinderen van de zangeres wonen in Israël en haar kleinzoon is dienstplichtig in het Israëlische leger.

De 74-jarige zangeres heeft sindsdien contact gehouden met de politie, maar de beveiliging is een verantwoordelijkheid van het theater of de locatie van het optreden.

Plan om theater veilig te houden
Verschillende overkoepelende verenigingen binnen de sector werken nu samen aan een plan voor de veiligheid van onder andere theaters en poppodia. Maar vooralsnog moet De Meerpaal zelf actie ondernemen.

De programmeur van het theater in Dronten geeft aan nog in overleg te zijn over de hele aanpak. Er lopen overleggen binnen het theater en met andere theaters waar de zangeres optreedt.

Rob Frank, de man en manager van Lenny, vertelt dat theaters het er moeilijk mee hebben. "Dit is zo'n nieuwe situatie, dus we hebben er allemaal eigenlijk geen ervaring mee. We hopen die ervaring ook niet te krijgen."

'Aanslag op de cultuur'
Na het incident heeft Lenny nog een optreden gegeven in Stadskanaal. Toen nam de gemeente aanvullende veiligheidsmaatregelen en was er politie aanwezig. Het optreden in Monster dat daarna gepland stond heeft de zangeres afgezegd vanwege ziekte.

Frank vindt de voorschriften onprettig, maar het is volgens hem wel nodig. "Het gaat niet alleen om onze veiligheid, maar ook dat van het publiek." Hij hoopt dat mensen blijven komen opdagen. "Het is een aanslag op de cultuur. Laat je zien en laat je niet intimideren."

Een aantal dagen voor het concert in Dronten zal er meer duidelijkheid over eventuele maatregelen komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel