Italiaans restaurant Sorrento staat te koop, eigenaren vinden het tijd voor wat anders

LELYSTAD • Wo 3 april 2024 | 14:49 • Woensdag 3 april 2024 | 14:49

Het Italiaanse restaurant Sorrento bestaat al ruim veertig jaar, het is een van de oudste restaurants van Lelystad en staat te koop. De twee eigenaren stoppen ermee en zoeken een opvolger.

Zo'n vijf jaar geleden namen ze het restaurant over nadat ze er zelf al jaren hadden gewerkt. De zaak draait heel goed, maar toch vinden de eigenaren dat het tijd is voor iets anders. Maar wat weten ze nog niet.

"Voor mij wordt het geen horeca meer", zegt Patrick Voskamp, mede-eigenaar van het restaurant. Voor zijn compagnon Jeffrey Wecker staat dat nog niet vast. Wel weten beide eigenaren het zeker dat ze het wat rustiger aan willen doen en dat het voor hun daarom beter is om de zaak te verkopen.

Hoogtepunt
"Als je wilt stoppen dan kun je dat het beste doen op het hoogtepunt", zegt Patrick. "Dat hoogtepunt is nu bereikt". Juist omdat het restaurant al zo lang bestaat heeft het veel bekendheid in Lelystad.

Patrick en Jeffrey worden door hun klanten gezien als hardwerkende ondernemers die hun zaak goed voor elkaar hebben. Dat harde werken heeft ook z'n keerzijde. Dat kun je niet eindeloos volhouden en dat is voor beiden de reden om op zoek te gaan naar ander werk.

Beide heren moeten er niet aan denken om nu al de deuren te sluiten en te wachten totdat er een overnamekandidaat zich heeft gemeld.

Het kan binnen een paar maanden rond zijn, het kan ook nog wel anderhalf tot twee jaar duren. "We zijn gewoon open en stoppen ermee als de overname rond is", zegt Patrick Voskamp.

Als afwasser begonnen
Ruim zeventien jaar heeft Patrick bij Sorrento gewerkt. "Ik ben als vijftienjarige jongen begonnen in de spoel", zegt Patrick. Hij werkte toen als afwasser. Later werd de keuken zijn domein. En dat is tot nu toe zo gebleven.

In de horeca is het hard werken, zeker als eigenaar van een restaurant. "Alles moet goed geregeld zijn", zegt Patrick terwijl hij een tafel op z'n kant zet. Hij plakt een dop onder een poot. "Deze tafel wiebelt", zegt hij. "Klanten houden daar niet van."

Moeilijke start
De eigenaren hebben een moeilijke start gehad toen ze het restaurant overnamen. Dat was vlak voordat corona uitbrak en de lockdowns werden aangekondigd. De horeca ging op slot.

Jeffrey en Patrick vielen in een diep gat. "Het maakte ons ook creatief", weet Patrick zich te herinneren. Gasten mochten ze niet ontvangen. Menu's bezorgen kon wel en dat werd volgens hen een succes.

Pistool
Een ander dieptepunt was een overval in 2021. "Ik kreeg een pistool tegen mijn hoofd", zegt Patrick. Daar is hij behoorlijk kapot van geweest. Mede door zijn positieve houding is hij daar weer weer bovenop gekomen. De schrik en de angst die daarbij speelden zal hij nooit meer vergeten.

Patrick en Jeffrey willen dat de koper de complete zaak overneemt, inclusief de naam van het restaurant. "Daar hebben we hard voor gewerkt", zegt Patrick.

Hoe het leven er na de verkoop van het Italiaanse restaurant uitziet is dus nog onduidelijk. "Als de zaak verkocht is dan vier ik dat met een vakantie", zegt Patrick.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel