Marcel mishandelde en misbruikte volgens OM zijn stiefkinderen: "Hij gaat ons vermoorden"

LELYSTAD • Vr 5 april 2024 | 15:16 • Vrijdag 5 april 2024 | 15:16

"Ik zal het mezelf nooit vergeven dat ik niet naar mijn onderbuikgevoel heb geluisterd." De ex van de 36-jarige Marcel G. uit Lelystad zei het vrijdag snikkend in de rechtszaal. G. wordt ervan verdacht haar dochter vanaf haar zesde vrijwel wekelijks te hebben misbruikt.

De moeder van de kinderen zag het niet. En daar heeft ze heel veel spijt van. "Ik zie de angst in hun ogen nu. Laatst zei mijn zoon: "Als Marcel vrijkomt, gaat hij ons vermoorden."

Het was een beladen ochtend in de rechtszaal. Hier werd in geuren en kleuren uit de doeken gedaan wat er zich volgens de twee kinderen allemaal afspeelde in hun samengestelde gezin, tussen 2016 en 2023. En dat was niet altijd even gemakkelijk om aan te horen voor de aanwezigen in de zaal.

Bekentenis aan vriendinnetje
De zaak tegen G. kwam aan het rollen toen zijn stiefdochter in september vorig jaar op straat opeens aan een vriendinnetje vertelde dat hij haar misbruikte sinds haar zesde. Het was die dag ook nog gebeurd en ze kon er niet meer tegen, legde ze uit.

Het vriendinnetje haalde haar moeder erbij en die schakelde direct de politie in. Het toen 13-jarige meisje werd meteen verhoord en lichamelijk onderzocht. En er werd inderdaad spermavloeistof gevonden in haar vagina.

Opmerkelijke verklaring
"Opvallend was dat daar geen spermakoppen in zaten, daardoor kon er ook geen dna uit worden gehaald. Dit soort spermavloeistof past heel goed bij een man die is gesteriliseerd", legde de voorzitter van de rechtbank G. voor. "U bent gesteriliseerd toch?" De Lelystedeling beaamde dat.

Maar hij ontkent de aantijgingen en had voor dit bewijs van de officier van justitie een opvallende verklaring. "Ik denk dat mijn stiefdochter het sperma die dag van de wc-bril heeft gehaald en bij zichzelf heeft ingebracht met een pipetje. Ik was het vergeten op te ruimen" zei hij.

"Dat gaat wel heel ver hè", reageerde de rechter wat verbaasd. De ex van G. legde trillend uit dat dit verhaal haar nog altijd misselijk maakt. "Je liegt alles bij elkaar. Met je mooie praatjes hield je ons allemaal onder de duim."

Maar G. blijft erbij, dat het zo moet zijn gegaan. Volgens hem is het misbruik verzonnen, omdat zijn stiefdochter daarmee aandacht wilde krijgen van haar vader. "Ze voelde zich altijd een beetje het vergeten kind."

Het meisje vertelde de politie iets heel anders. Als ze alleen was met haar stiefvader en hij seks wilde, moest ze naar boven om zich klaar te maken. Weigeren had geen zin, dan kreeg ze klappen en moest ze excuses aanbieden. Dat gebeurde zo’n drie keer per week, totdat ze op haar elfde ongesteld werd. Tijdens haar menstruaties raakte hij haar niet aan.

"Je wist het altijd zo te regelen dat je veel alleen met haar was. Zogenaamd om mij te ontlasten. Ik had beter moeten weten toen mijn oudste dochter een keer zei dat er vreemde dingen gebeurden tussen haar zusje en jou. Maar ik kon het niet geloven", zei de moeder daarover.

Tegen de muur gooien en keel dichtdrukken
Haar zoontje liep regelmatig rond met blauwe plekken en een blauw oog. Door ongelukjes, zei hij. Maar toen G. vastzat na de aangifte van zijn zus, durfde hij volgens de officier pas eerlijk te zijn: "Hij heeft ook dingen met mij gedaan."

Tegen de muur gooien, de keel dichtdrukken, met de nagels prikken in de kinderhandjes, slaan en schoppen en doodsbedreigingen, volgens het jochie was het aan de orde van de dag. Als ze niet goed genoeg sportten of fouten maakten in hun huiswerk, dan kregen ze ervan langs. Op een dag moest hij bijvoorbeeld push-ups doen van zijn stiefvader, vertelde hij de politie. "Als ik huilde of het niet volhield, gaf hij me een trap in mijn buik.’"

Een oudere zus was daar getuige van en vertelde over het harde huilen van het ventje. "Het was gewoon voor de lol", zei G. daarover. "Zijn lachen heeft ze denk ik verward met huilen."

Ook de mishandelingen zijn volgens hem nooit gebeurd. Maar de aanklager denkt dat er genoeg bewijs tegen hem is. Zij eiste 5 jaar cel en een contact- en locatieverbod van vijf jaar voor de twee betrokken kinderen.

De uitspraak is over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel