Activisten brengen hooi voor heckrunderen Oostvaardersplassen

ALMERE • Za 6 april 2024 | 17:23 • Zaterdag 6 april 2024 | 17:23

Activisten hebben op een vlot de Oostvaardersplassen betreden om heckrunderen te voeren. De autoriteiten waren volgens de actievoerders van hun plannen op de hoogte maar grepen niet in.

Tijdens het weekend van Pasen hadden de actievoerders al hooi naar de Oostvaardersplassen gebracht. Daarbij zeiden ze 'uitgemergelde' heckrunderen aangetroffen te hebben. "Dat was voor mij de reden om te zeggen: het is nu genoeg", zegt Eddy Nagel van Stichting Hart voor Dieren Oostvaardersplassen.

Om aandacht voor de situatie van de dieren te vragen, voerden ze zaterdag met ongeveer 50 man opnieuw een actie uit om de dieren hooi te brengen. De activisten hadden een vlot meegenomen om de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen te betreden, die voor bezoekers verboden terrein is.

Niet mee eens
Hans-Erik Kuypers van Staatsbosbeheer is het niet eens met het beeld dat de actievoerders van de heckrunderen schetsen. Hij zegt dat faunabeheerders en dierenartsen de heckrunderen nauwlettend monitoren. "Als het advies dan is dat we moeten bijvoeren, dan doen we dat ook." Kuypers benadrukt dat de actievoerders een demonstratierecht hebben. "Maar daarbij moet je niet regels overtreden. Het is aan de politie om dat te handhaven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel