De lente wordt gevierd in het Vroege Vogelbos met een nieuwe 'beweegroute'

ALMERE • Zo 7 april 2024 | 17:01 • Zondag 7 april 2024 | 17:01

Het is lente en dat betekent dat mensen naar buiten willen. In het Vroege Vogelbos werd daarom dit weekend het lentefeest gehouden.

Het doel van het lentefeest is om de inwoners van Almere in contact te brengen met de natuur, de seizoenen en de dieren. Rondom de schaapskooi aan de Muiderweg werden allerlei activiteiten georganiseerd zoals workshops, excursies, een zaden- en plantenruilmarkt en kindertheater.

"Met het lentefeest starten we ons zomerseizoen met allerlei evenementen en activiteiten", vertelt Joyce Grobben van Stad & Natuur Almere. "Dat doen we in het Vroege Vogelbos omdat je hier de lente het beste tot zijn recht ziet komen."

Nieuw dit jaar in het Vroege Vogelbos is de 'beweegroute'. Dat is een pad van zeshonderd meter met een aantal palen met daarop een QR-code. Wanneer de bezoeker deze scant met een smartphone dan kan er een beweegoefening worden gedaan. Het idee is bedacht door het bedrijf Walk in the parQ.

"Het is een beweegroute voor oudere mensen of mensen met een beperking waarbij je op verschillende niveaus in beweging kan zijn", vertelt Wendy Scholtes van Walk in the parQ. "Het is bedoeld als extra stimulans om ouderen in beweging te krijgen. We doen dit ook bij verzorghuizen en verpleeghuizen. In Almere komen er in totaal vier routes."

Het pad is tot stand gekomen door samenwerking van de gemeente Almere, IVN Natuureducatie Almere, bouwbedrijf Reimert en stichting Stad & Natuur Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel