Geen behoefte meer aan computerles, SeniorWeb Noordoostpolder stopt ermee

NOORDOOSTPOLDER • Wo 10 april 2024 | 10:30 • Woensdag 10 april 2024 | 10:30

Het was ooit opgezet om ouderen op weg te helpen in de digitale wereld, maar na ruim twintig jaar stopt de organisatie SeniorWeb Noordoostpolder. Voor de verschillende computercursussen was steeds minder belangstelling.

Voorzitter Hans Harwig vind het jammer, maar volgens hem zit er niks anders op. De vrijwillige cursusleiders gaven steeds vaker aan dat er te weinig mensen op de lessen afkwamen. "Blijkbaar hebben we onze missie vervuld", grapt Harwig.

Hij denkt dat senioren sneller de weg weten te vinden naar buren of familieleden voor hun problemen met computer, smartphone of tablet. Dat zou te maken kunnen hebben met de coronaperiode, waarin mensen niet naar de inloopochtend konden komen, en zo gedwongen waren om de hulp in hun eigen omgeving te zoeken.

Tegen de trend in
Volgens Harwig is het opvallend dat de animo in Noordoostpolder terugvalt. "Onze landelijke organisatie, SeniorWeb in Utrecht, zegt dat er nog steeds veel ouderen zijn die het alleen niet redden", legt hij uit. Een echte verklaring heeft hij niet. "Ik denk dat we in Noordoostpolder gewoon een heel bijzonder volk zijn."

Ouderen met computerproblemen kunnen in de polder nog altijd terecht bij de bibliotheek voor hulp. Harwig zelf gaat het vrijwilligerswerk wel missen, al ziet hij het wel zitten om kleinschaliger toch een inloopmiddagje te organiseren in een buurthuis. "Ik wil best kijken of ik met mijn laptopje van dienst kan zijn"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel