Politie doet onderzoek na meldingen over kinderlokker in Almeerse Stripheldenbuurt

ALMERE • Wo 10 april 2024 | 9:37 • Woensdag 10 april 2024 | 9:37

De politie is een onderzoek begonnen nadat er meldingen binnenkwamen over een mogelijke kinderlokker in de Almeerse Stripheldenbuurt. Volgens bewoners van de buurt heeft de man vorige week twee pogingen gedaan om kinderen te lokken. De politie vraagt bij verdachte situaties 112 te bellen.

Op basis van de twee situaties is er door ooggetuigen een signalement opgesteld dat wordt gedeeld op sociale media. Het zou gaan om een donkere, oudere man met zwart/grijs haar.

Hij zou een fors postuur hebben en van gemiddelde lengte zijn. De man werd gezien in volledig zwarte kleding, waarbij zijn gezicht deels bedekt was met waarschijnlijk een mondkapje.

Situaties
De eerste keer zou de man op een vrijdagochtend een meisje lastig hebben gevallen. Hij vroeg haar of zij hem wilde helpen zoeken naar zijn kat. Het meisje is toen weggerend, waarna de man in zijn auto vertrok.

Diezelfde vrijdagmiddag zou hij ook een jongetje aangesproken hebben in de speeltuin op het Paulus de Boskabouterhof. Hij vroeg twee keer aan het jongetje of hij mee wilde komen, waarbij hij ook handgebaren maakte. Het jongetje is toen weggerend. De au pair heeft de man gezien, maar het is niet zeker of het om dezelfde persoon ging.

Dit verhaal is gemaakt door Cynthia Wijnen. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel