Binnenkijken in De Ontmoeting die omgebouwd wordt tot appartementencomplex

EMMELOORD • Vr 12 april 2024 | 8:04 • Vrijdag 12 april 2024 | 8:04

Over ongeveer een jaar verhuizen de eerste bewoners naar De Ontmoeting in Emmeloord. Het kerkgebouw wordt omgebouwd tot een complex met veertien appartementen. Op de begane grond is grotendeels al te zien hoe de woningen zijn ingedeeld. Ook is de vloer van de bovenverdieping al gelegd.

"Wanneer je een nieuw gebouw in een weiland bouwt, dan krijgen veel mensen daar al wel een beeld bij", zegt projectontwikkelaar Willem van Tilburg van OVT Ontwikkeling. "Wanneer het om appartementen gaat in een kerkgebouw dan is dat toch anders", zegt hij. Daarom wordt er aanstaande vrijdagmiddag een open dag gehouden voor geïnteresseerden.

Herinneringen
Veel mensen hebben herinneringen aan de voormalige PKN-kerk. Ze zijn er bijvoorbeeld gedoopt, getrouwd of hebben er tijdens een uitvaartdienst afscheid moeten nemen van een dierbare. Voor Willem van Tilburg was dat de reden om met een plan te komen waarbij het gebouw behouden blijft. Vooral aan de buitenkant zal niet veel veranderen.

Behoud
De Ontmoeting is gebouwd in 1970 en kwam ruim een jaar geleden leeg te staan. Het gebouw voldeed niet meer aan de brandveiligheidseisen en daar kwam bij dat de diensten steeds minder vaak werden bezocht. Door het te verbouwen tot een appartementencomplex blijft het kerkgebouw behouden.
Kenmerken
Een aantal belangrijke kenmerken blijft. Dat zijn bijvoorbeeld de grote hoge ramen boven de ingang. Via deze ramen kwam er daglicht in de kerkzaal. "Dit zijn straks de ramen van één van de grootste appartementen", zegt Willem van Tilburg.

Op de bovenverdieping komen vier grote appartementen. Beneden komen tien kleinere. Die worden gebouwd in de kerkzaal, maar ook in de ruimtes die tegen de kerk aan zijn gebouwd. De ingang van kerk wordt een ontmoetingsruimte.
Zonder drempels
Alle appartementen worden gelijkvloers en er komt een lift. Dat maakt de nieuwe woningen onder meer aantrekkelijk voor senioren, al is het niet zo dat dit de enige groep is waar de projectontwikkelaar voor bouwt.

Van de veertien appartementen zijn er volgens de projectontwikkelaar al zes verkocht, drie zijn onder optie en voor de rest moet nog een koper worden gevonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel