Veerpontje over Veluwemeer gaat weer varen

BIDDINGHUIZEN • Vr 12 april 2024 | 17:24 • Vrijdag 12 april 2024 | 17:24

Nu het kampeerseizoen is begonnen en de meivakantie aanstaande is, starten met dit mooie weer ook de plaatselijke veerpontjes weer op. Zo ook in Biddinghuizen, waar vanaf zaterdag het veerpontje over het Veluwemeer richting Nunspeet weer gaat varen.

"Oh heerlijk", zegt Marc van Gaale van Aquacentrum Bremerbergse Hoek die ook het veerpontje beheert. "We zijn een seizoenscamping. In de winter is hier weinig te doen. Maar nu de zon weer gaat schijnen, we de boten langzaam te water laten, de kampeerders dan weer aanwezig zijn, heerlijk."

Vanaf dit weekend vaart één veerpontje, vanaf mei varen er twee in de weekenden. In de zomermaanden wordt elke dag elk half uur gevaren van Biddinghuizen naar Nunspeet. "En daarmee zetten we twaalf mensen per keer over. Jaarlijks zetten we ruim 15.000 mensen en fietsers over."

Klussen in de winter
De afgelopen winter was het voor Van Gaale zeker niet stilzitten. Er is behoorlijk wat geklust aan de veerpontjes. "De binnenkant, het ruim is aangepast. Andere accu's zijn erin gekomen. De reddingsboeien en de vlaggen zitten er weer op. Het pontje is geschilderd. Ik hoop op een prachtige zomer."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel