Hulpdiensten rukken massaal uit voor drenkeling, maar verhaal zou zijn verzonnen door kind

LELYSTAD • Zo 14 april 2024 | 17:55 • Zondag 14 april 2024 | 17:55

Brandweermensen, ambulancemedewerkers en agenten zijn zondagmiddag een tijdlang naarstig op zoek geweest naar een drenkeling. Een jong meisje zou bij de Zilverschoonlaan in Lelystad het water in zijn gefietst. Hulpdiensten rukten massaal uit, maar het bleek een broodje-aapverhaal. 

De melding 'Persoon te water' kwam rond 17:20 uur binnen en er werd meteen flink opgeschaald. Een politiehelikopter, een traumahelikopter en meerdere brandweerwagens en ambulances kwamen naar de plas toe.

Maar volgens de brandweer en politie zou na onderzoek blijken dat het verhaal was verzonnen door een kind.

De ouders van het jongetje laten aan Omroep Flevoland weten dat hun zoontje het verhaal helemaal niet heeft verzonnen. Hij kwam angstig naar hen toe met de mededeling dat een vriendje van hem had gezien dat er een meisje in het water zou liggen. De moeder heeft daarop de politie ingeschakeld.

"Ik ben vooral blij dat er niemand is verdronken en dat er mensen waren die snel actie hebben ondernomen", aldus de moeder van het jongetje.

Stevig gesprek
De brandweer is weer aan het opruimen bij de plas en is "not amused", zegt een woordvoerder. Een woordvoerder van de politie vertelt dat er een stevig gesprek is gevoerd met het kind.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel