Orkest in mineur: halvering ledental in een paar jaar tijd

BIDDINGHUIZEN • Di 16 april 2024 | 6:30 • Dinsdag 16 april 2024 | 6:30

Het orkest Maris Sonores in Biddinghuizen is op zoek naar nieuwe leden. In de afgelopen 6 jaar is het ledental van het orkest bijna gehalveerd. Het orkest heeft nu ongeveer 25 leden waarvan er 20 in het orkest voor volwassenen spelen. De anderen spelen nog in het jeugdorkest.

Volgens voorzitter Maarten Jochemsen van Maris Sonores kan het orkest veel beter uit de voeten met een ledenbestand van tussen de veertig en vijftig. Het orkest moet nu bij optredens muzikanten van andere gezelschappen vragen om mee te doen.

'Lief aankijken'
Jochemsen: "We hebben aankomende zaterdag een concert en dan moeten we onze muzikale vrienden lief aankijken, zo van, joh, kom bij ons meespelen zodat we net een beetje versterking op bepaalde plekken hebben."

Het tekort aan leden kan juist bij optredens vervelend uitpakken. Met een krap team hoeven er maar een paar leden door onvoorziene omstandigheden uit te vallen, of het ingestudeerde muziekstuk kan al niet meer worden gespeeld. Het orkest is vooral op zoek naar een drummer.

Hobby in gezelschap uitoefenen
Jochemsen zegt een positief ingestelde voorzitter te zijn. Maar toch, zegt hij, is het lastig om nieuwe leden aan te trekken. "We zijn op zoek naar mensen van ongeveer 25 jaar. Mensen die al een beetje gesetteld zijn. En die het leuk vinden om hun hobby in een gezelschap uit te gaan oefenen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel