Eline en Yhaeda willen raadsleden overtuigen van vlot bij speeltuin: 'Ook leuk voor oudere kinderen'

DRONTEN • Wo 17 april 2024 | 22:07 • Woensdag 17 april 2024 | 22:07

Met stiften en een plakstift zijn de 12-jarige Eline en Yhaeda uit Dronten druk in de weer. Ze maken een moodboard, met daarop hun plan voor een vlot bij de speeltuin in hun buurt. Daarmee wilden ze woensdagavond Dronter raadsleden overtuigen van hun plan bij de motiemarkt.

Uit alle ingestuurde ideeën van kinderen zijn er tien geselecteerd die op de motiemarkt mogen staan. Eline en Yhaeda staan daar tussen. Ze kwamen op het idee om mee te doen, toen Eline een filmpje voorbij zag komen op TikTok.

Haar vader heeft de twee toen opgegeven bij de gemeente Dronten. Want het idee om een vlot te krijgen bij de speeltuin, dat moet werkelijkheid worden. "De speeltuin is al wat ouder en we wilden er graag wat nieuws bij", vertelt Eline. Yhaeda: "Dat je dan veel kan zwemmen in de zomer maakt het leuk."

Sporthal en lagere winkelhuur
Naast het plan van Eline en Yhaeda zijn er door jongeren in Dronten nog meer plannen bedacht. Zo wil Dennis dat de winkelhuur lager wordt en Annika wil een grote sporthal in Swifterbant. Dan hoeven mensen niet meer naar Dronten voor voetbal of handbal.

Al die ideeën worden tijdens de motiemarkt beoordeeld door de raadsleden. Eline en Yhaeda hebben een speciaal moodboard gemaakt, met daarop de tekst: 'Help je mee ons idee vlot te trekken?'

Ook is erop te zien waar het vlot precies moet komen en welke voordelen er zijn. Ze vinden het heel spannend, vooral of ze goed hun verhaal kunnen overbrengen.

Enthousiasme voor plan
Uiteindelijk gaat het goed en zijn de raadsleden enthousiast. "Wat ik vooral zo leuk vind, is dat de meiden er zelf zo enthousiast over zijn. En het klinkt als een haalbaar plan", vertelt Ingrid Paalman van de ChristenUnie. De raadsleden delen rapportcijfers uit, maar houden die nog voor zichzelf.

Of het plan voor een vlot voldoende onderbouwd is, dat horen Eline, Yhaeda en de andere indieners in de week van 10 mei. Dan laten de raadsleden weten of ze het plan gaan omzetten in een motie. En die motie wordt dan op 29 mei behandeld in de raadsvergadering.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel