Zoektocht naar eigenaar van notitieboekje: 'Ik denk dat het gemist wordt'

ALMERE • Do 18 april 2024 | 13:13 • Donderdag 18 april 2024 | 13:13

De eigenaar van een mysterieus notitieboek wordt gezocht door Cultuurhuis Almere Buiten. Het boek werd twee maanden geleden op een bankje bij het Baltimoreplein gevonden.

"Toen het boek werd afgegeven, zagen we meteen dat er veel zorg in zat", vertelt Miranda Melger van het Cultuurhuis. De bladzijden staan 'aardig vol' met tekeningen en notities. De laatste aantekeningen zijn gemaakt op 1 februari 2024.

Miranda denkt dat het om belangrijke informatie gaat, maar dat durft ze niet met zekerheid te zeggen. "Ik heb het aan meerdere mensen laten zien, maar niemand kon het thuisbrengen", vertelt ze. "We kunnen niet wijs worden uit de tekeningen. Vooral de tekening van die man vind ik heel bijzonder."

Gemis
Het boek heeft een harde, zwarte kaft en is van A4-formaat. Tot nu toe heeft niemand ernaar geïnformeerd. Alle tekst is in het Engels geschreven, op één Nederlands woord na: 'nieuwsgierigheidsschriftje'. "Misschien zijn het voorbereidingen voor een presentatie. Ik denk dat het echt gemist wordt", zegt Miranda.

Om die reden is Miranda niet van plan zich van het boek te ontdoen. "We bewaren hem zeker nog een paar maanden. Zoiets gooi je niet weg, dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen."

Dit verhaal is gemaakt door Lotte Schmidt. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel