Lelystad blokkeert Koningsdagfeest: 'Veiligheid onvoldoende gegarandeerd'

LELYSTAD • Do 18 april 2024 | 20:54 • Donderdag 18 april 2024 | 20:54

Een feest dat op Koningsdag en in de nacht ervoor gehouden zou worden in het centrum van Lelystad mag niet doorgaan. De gemeente geeft geen toestemming voor King's Open Air 'omdat de openbare orde en veiligheid van de bezoekers onvoldoende zijn gegarandeerd', laat de gemeente weten.

Lelystad meldt niet wat er precies mis is met de plannen voor het evenement. Wel zouden de activiteiten die de organisatoren noemen, afwijken van de afspraken.

Op de site van het evenement op het Agorahof staat dat er dj's optreden, en dat bezoekers daarnaast kunnen spelen met een sjoelbak en een kop-van-jut.

Organisator Tom Broens van poolcentrum The Wizards kreeg het nieuws donderdagmiddag te horen en is hevig teleurgesteld over de beslissing van de gemeente. "Ik heb al veel drank en andere zaken ingekocht, dus het is de vraag of we die extra kosten nu kunnen verhalen."

Over de exacte reden van het verbod heeft Broens nog geen duidelijkheid gekregen. "Daarover ontvangen we binnenkort nog een brief."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel