Jaar na explosie is lift voor mindervaliden nog steeds kapot

ALMERE • Ma 22 april 2024 | 13:54 • Maandag 22 april 2024 | 13:54

De glazen lift bij de fiets- en wandelbrug over de Waterlandseweg en de Hoge Vaart in Almere Hout is na één jaar nog steeds buiten gebruik. De lift werd vorig jaar verwoest door een explosie en moet volledig vervangen worden, maar het proces verloopt trager dan verwacht.

De lift is bedoeld voor mindervaliden om zo de brug op te komen. Zij kunnen al een jaar niet met de lift omhoog. De provincie Flevoland, eigenaar van de lift, meldde destijds dat de lift in het verleden vaker doelwit is geweest van vandalisme. "Daarom kijken we niet alleen naar de reparatie van de lift, maar naar het totale plaatje."

Om te voorkomen dat de lift opnieuw wordt vernield, is de provincie in gesprek met een aannemer voor een plan van aanpak. "Het is nog niet bekend wat er met de lift gaat gebeuren. De gesprekken tussen de aannemer en de provincie lopen nog", vertelde een woordvoerder van de provincie eind maart.

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel