Kinderboerderij in Lelystad zamelt geld in voor aanleg ontmoetingsruimte

LELYSTAD • Ma 22 april 2024 | 14:23 • Maandag 22 april 2024 | 14:23

Kinderboerderij Het Stadspark in Lelystad heeft plannen om uit te breiden. De beheerders willen graag een ontmoetingsruimte aanleggen voor bezoekers en ook een ruimte voor de vrijwilligers. Er is nog niet genoeg geld, daarom zijn de beheerders een online inzameling gestart.

Op dit moment is er in de kinderboerderij alleen een overkapping. Het is eigenlijk een oude stal, vertelt Pauline Kunst van de Stichting Dierenweiden Lelystad. Al lange tijd zijn er plannen om dit uit te breiden tot een ontmoetingsruimte. Een 'Stadsparel' noemen ze het zelf. Daar kunnen bezoekers een kopje koffie drinken, elkaar ontmoeten en kan de boerderij ook groepen schoolkinderen ontvangen.

De nieuwe binnenruimte is ook bedoeld om het werk als vrijwilliger wat aantrekkelijker te maken, vertelt Kunst. De kinderboerderij kampt al langere tijd met een vrijwilligerstekort. Afgelopen zomer bleven de hekken daarom 's middags meestal dicht.

De gemeente Lelystad heeft 35.000 euro toegezegd om de uitbreiding te financieren. Voorwaarde is wel dat de stichting zelf de rest van het benodigde geld inzamelt. 25.000 is er nog nodig, Kunst heeft goede hoop dat dat met de online inzameling gaat lukken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel