Baken Stad College Almere ontruimd vanwege bommelding: 'Goed schrikken'

ALMERE • Ma 22 april 2024 | 15:29 • Maandag 22 april 2024 | 15:29

Het Baken Stad College in Almere is maandagochtend rond 10.00 uur ontruimd vanwege een bommelding. Iemand belde de school op en zei dat iedereen tien minuten de tijd had om het pand te verlaten.

De melding kwam om 09.50 uur binnen, zegt directeur Gerard Roos. "Het gaat even door je hoofd dat het misschien om een examenstunt gaat." De examens staan gepland voor volgende maand.

Roos zegt dat deze gedachte van een stunt in een fractie van een seconde weer was verdwenen en snel contact werd gezocht met de politie. "De eerste agent was binnen een minuut aanwezig."

Binnen tien minuten naar buiten
"Goed schrikken", zegt Roos over de telefonische melding van een gevaarlijke situatie. Daarbij werd dus gedreigd met tien minuten. "Dat is voor een school met een paar honderd leerlingen een enorme uitdaging."

Ook zegt Roos dat je een oproep niet via de intercom van de school doet om paniek te voorkomen. Het lukte de medewerkers om iedereen snel uit het pand aan de Rooseveltweg te krijgen.

Loos alarm
Een woordvoerder van de politie bevestigt de bommelding en zegt dat tijdens het onderzoek in de school al snel duidelijk werd dat het om een loos alarm ging. "Een flauwe grap of boze leerling", zegt Gerard Roos. Die daar direct aan toevoegt dat de melding van iedereen zou kunnen komen.

Na drie kwartier onderzoek is de school veilig verklaard en kunnen de leerlingen en medewerkers van de school het gebouw weer in. De politie zegt te onderzoeken waar de bommelding vandaan komt.

Gissen
Voor de directeur is het gissen naar de reden van de bommelding. Hij vindt het vervelend dat medewerkers of leerlingen mogelijk de angst houden of het wel echt veilig is. Wel is hij blij met de snelle ontruiming en het optreden van de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel