Niña Weijers wint culturele prijs voor boek 'Cassandra'

ALMERE • Ma 22 april 2024 | 17:09 • Maandag 22 april 2024 | 17:09

Schrijfster Niña Weijers wint dit jaar de E. du Perronprijs. Ze ontvangt de prijs vanwege haar boek 'Cassandra', over de verdwijning van de 17-jarige Cassandra van Schaijk uit Almere in maart 2007. De culturele prijs wordt op 16 mei uitgereikt. Weijers ontvangt een kunstwerk en 10.000 euro.

De E. du Perron-prijs wordt elke twee jaar toegekend aan schrijvers, denkers of kunstenaars die 'grenzen signaleren en doorbreken om wederzijds begrip tussen verschillende bevolkingsgroepen te stimuleren'.

De prijs is vernoemd naar de Nederlandse schrijver en dichter Charles Edgar du Perron en is een initiatief van de gemeente en de universiteit in Tilburg. De prijs bestaat sinds 1986 en wordt tweejaarlijks uitgereikt.

Geïntrigeerd
Weijers woonde en werkte in 2020 een half jaar als gastschrijver in Almere en raakte geïntrigeerd door het verhaal van Cassandra.

Het lichaam van de Almeerse werd bijna een maand na de vermissing teruggevonden in de Noorderplassen. De doodsoorzaak bleef onbekend en er werd niemand gearresteerd.

In oktober 2023 publiceerde Weijers een boek over de zaak, waarin ze beschrijft wat dit doet met de gemeenschap in de stad.

Nog een nominatie
Eerder deze maand werd ook bekend dat 'Cassandra' is genomineerd voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek. Achttien schrijvers dingen mee naar deze Brusseprijs. Begin juni wordt de winnaar daarvan bekendgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel